Μια Διαφορετική
Βασιλόπιτα
Μια διαφορετική και πιθανόν μοναδική ανά την Ελλάδα βασιλόπιτα συναντάμε στην Περαχώρα Κορινθίας!
Πρόκειται για ένα σιροπιαστό γλυκό με χειροποίητο φύλλο*, μαύρες σταφίδες, αμύγδαλα, σουσάμι, κανελλογαρύφαλλα και μέλι από θυμάρι.
Αυτό το παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται ακόμα στις μέρες μας ανάγεται σε πολύ παλιούς χρόνους και τρώγεται αυστηρά την Πρωτοχρονιά. Οι νοικοκυρές συνήθιζαν να το κρύβουν στα πιο απίθανα μέρη του σπιτιού ώστε να μην καταναλωθεί νωρίτερα…
* με το φύλλο που περισσεύει φτιάχνονται οι ντρέδουρες ή στριφτά με την ίδια γέμιση αλλά διαφορετικό σχήμα.
Μάθετε πως φτιάχνεται η παραδοσιακή μας Ντρέδουρα
Ανακαλύψτε